12 Mayıs 2011 Perşembe

Sığınma Talep Eden Suriyeliler Bu Kez İade Talebinde Bulundu

Yayladağı Çadır Kentte yaşayan Suriyelilerin bir bölümü geri dönüş talebinde bulundu.
Yayladağı Çadır Kentte yaşayan Suriyelilerin bir bölümü geri dönüş talebinde bulundu. Suriyeli misafirlerin bu taleplerinin Ankara'ya iletildiği,Ankara'dan gelecek kararın ardından talebe yanıt verileceği öğrenildi. 29 Nisan günü Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bağlı ve sınırdaki Güveççi Köyü tel örgülerine kadar gelerek ülkelerindeki karmaşa ortamından kaçıp Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler bu kez de tekrar ülkelerine dönebilmek için izin talebinde bulundu. Alınan bilgiye göre 29 Nisan akşamında Hatay'a giriş yapan ve 30 Nisan gece yarısından sonra Kızılay'ın kendileri için hazırladığı Çadır Kentte yaşamaya başlayan ve sayıları 270'e ulaşan Suriyelilerin büyük bir kısmı bugün akşam saatlerinde tekrar ülkelerine dönebilmek için yetkili makamlardan izin istedi. 
Halen "Misafir" olarak adlandırılan ve sığınma taleplerine karşın herhangi bir statü verilmeyen Suriyeliler ilk günlerde Türkiye'nin kendilerini sınır dışı etmesi durumunda kendi, ülkelerinde öldürüleceklerini savunmuş ve geri dönmeyeceklerini söylemişlerdi. Aradan geçen süreç içerisinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı 3 öğün sıcak yemek servisinin yapıldığı çadır kentte hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeliler arasında zaman zaman kavgaların yaşandığı da alınan bilgiler arasında.
Basın mensuplarının içeriden görüntü almasına ve burada yaşayan Suriyeliler ile halen görüşmelerine izin verilmiyor.
Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Çadır Kentte yaşayan Suriyelilerden bazılarının geri iade taleplerini aldıklarını ve bu talepleri Ankara'ya ilettiklerini söyledi. Polat, Ankara'dan gelecek cevaba göre hareket edeceklerini de sözlerine ekledi

Hiç yorum yok: