8 Haziran 2011 Çarşamba

Güveççi Köyünde Hareketlilik Hâlâ Devam Ediyor.

Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle Hatay'ın Güveççi köyünde bulunan sınır karakolunda askeri hareketlilik devam ediyor.
Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle Hatay'ın Güveççi köyünde bulunan sınır karakolunda askeri hareketlilik devam ediyor. Ambulanslar karakolda hazır bekliyor. Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınma talebinde bulunmak üzere Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerine gelen Suriyeli Araplar, Kızılay'ın çadırlarına yerleştirilmeye devam ediliyor. Sınırdan geçerek Yayladağı'na gelen Arapların ulusal basında geniş yer bulması üzerine El Cezire olmak üzere birçok uluslar arası kanal, muhabirlerini Yayladağı'na gönderdi. Güveççi köyünde karakola ve sınıra hakim noktada kameralarını kuran basın mensupları burada Arapça bilen çocuklarla görüşerek, son durum hakkında bilgi almaya çalışıyor. Kanalların canlı yayın araçları da Güveççi köyünden tüm dünyaya Suriye'deki karışıklıkları aktarıyor. 
Öte yandan ambulans ve askeri araçların sınırda sürekli hareket halinde olduğu görüldü. Zaman zaman silah seslerinin geldiği ve dumanların yükseldiği Güveççi sınır karakolunda ambulanslar ve askerler hazır vaziyette, köyde yaşayan vatandaşlar ise tedirgin bir şekilde bekliyor.

Hiç yorum yok: