9 Haziran 2011 Perşembe

Suriye'den Türk Sınırına Akın Sürüyor (3)

Yayladağı İlçesi'nin Suriye sınırındaki Güveççi Köyü, Altınözü İlçesi'ne bağlı Karbeyaz Beldesi ve Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye sığınmak isteyen Suriyeliler'in sayısı 2 bin 400'e ulaştı.


Suriye'den TÜRK SINIRINA AKIN SÜRÜYOR (3)


SAYI 2 BİN 400'E ÇIKTI


Yayladağı İlçesi'nin Suriye sınırındaki Güveççi Köyü, Altınözü İlçesi'ne bağlı Karbeyaz Beldesi ve Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye sığınmak isteyen Suriyeliler'in sayısı 2 bin 400'e ulaştı. Bu kişiler arasında, olaylardan kaçan 1 de Suriyeli asker olduğu ileri sürüldü.


Çadır kente yerleştirilenlerin yüzde 70'inin kadın ve çocuk olduğu belirtilirken, Türkiye'ye sığınmak için sınıra sürekli Suriyeliler'in geldiği kaydedildi. Bu kişilerin sayısının da 7 bine ulaştığı belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ambulanslar da sınırda Suriyeliler'i sağlıkkontrolünden geçirip, yaralı olanlar tedavi ediliyor.


Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, çadır kente gelerek Suriyeliler ile basına kapalı olarak bir görüşme yaptı. Suriyeliler ile sohbet edip bir sıkıntıları olup olmadığını soran Vali Lekesiz, sınır bölgesinde de inceleme yaptı.


Türkiye'nin 1. 5 milyon mülteciye göre hazırlık yaptığı belirtilirken, İran Devlet Televizyonu Press TV, Türkiye'yi sığınan Suriyeliler'in arasında 'silahlı terörist' olduğunu iddia etti. -Hatay / Yayladagi 

Hiç yorum yok: