7 Haziran 2011 Salı

Suriyeliler, Türkiye Sınırında Sabahladı


120 polisin öldürüldüğü iddiasının ardından o bölgede yaşayan Suriyelilerin, misilleme korkusuyla Türkiye sınırında sabahladığı bildirildi.


Suriye'nin Cisr-üş Şuğur kasabasında meydana gelen gösterilerde 120 polisin öldürüldüğü iddiasının ardından o bölgede yaşayan Suriyelilerin, misilleme korkusuyla Türkiyesınırında sabahladığı bildirildi. Yaralı 2 kişi de Antakya'ya getirildi. 
Hatay'ın Yayladığı İlçesi'ne yakın bir bölge olan Cisr-üş Şuğur kasabasında yaşanan iç karışıklık, bölgede yaşayanları da tedirgin etti. Suriye hükümetinin gösterilerde 120 polisin öldürülmesine misilleme yapma ihtimali üzerine 200 kişilik bir grup Türkiyesınırına gelerek geceyi burada geçirdi. Geceyi sınırdaki ormanlık alanda kurdukları çadırda geçiren Suriyelilerin henüz Türkiye'ye bir sığınma talebinde bulunmadığı belirtildi. 
Öte yandan Suriye'deki gösteriler sırasında yaralandığı belirtilen 2 Suriyeli, Yayladağıİlçesi'nden ambulanslarla Antakya (sondakika) Devlet Hastanesi'ne getirildi. İsimleri açıklanmayan Suriyeliler, tedaviye alındı. 
Bu arada Suriye (yayladağı haber)'den (yayladağı haberleri ) Türkiye'ye kaçak girmek isteyen 1 Suriye vatandaşının Suriye (hatay haber)tarafından açılan ateş nedeniyle öldüğü bildirildi.

Hiç yorum yok: