7 Haziran 2011 Salı

Sınırdaki Suriyelilere Battaniye ve Ekmek Yardımı Yapıldı


Hataylı esnaf Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalmadı.
Hataylı esnaf Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalmadı. Uzun süredir Suriye genelinde yaşanan karışıklık nedeniyle Suriye'de yaşayan akrabalarının hayatları için endişe eden Hataylı esnafların gözü kulağı Suriye'den gelecek haberlerde.
Son olarak dün öğlen saatlerinde Suriye'nin Cisir Şuğur kentinde yaşanan karışıklıktan kaçan 200 kadar Suriyeli, geceden itibaren Hatay'ın Yayladağıilçesine bağlı Güveççi Köyü sınırına geldi. Sınırdaki ağaçları altında geceyi geçiren Suriyelilere askeri izinle Güveççi Köyü halkı tarafından ekmek ve battaniye yardımı yapıldı.
Suriyelilerin sınırdaki hayatlarına bir yardım eli de Hataylı esnaftan geldi. Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Halep Çarşısı olarak bilinen çarşıdaki esnaf geceyi sınıra geçirecek Suriyeliler için battaniye ve ekmek topladı. Sadece bugün 45 battaniye ve 350 ekmek götüreceklerini söyleyen çarşı esnaflarından Abdurrahman Sönmez, "Olayların başladığı ilk günden beri tedirginiz. Bizim Suriyelilerle ticari ilişkimizden fazla akrabalık ilişkilerimiz var. Onları bu zor günlerinde yalnız bırakamayız" dedi.
Bu arada Suriye'deki olaylarda çeşitli yerlerinden yaralanan 34 Suriyelinin tedavileriHatay'da sürüyor. Antakya Devlet Hastanesinde 20 ve Hatay Mkü Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 14 olmak üzere toplam 34 yaralının şu anki sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi

Hiç yorum yok: