6 Haziran 2011 Pazartesi

Suriye'deki Olaylar 06.06.2011

Celalettin Lekesiz, ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'den sığınma talebinde bulunan ve Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kentte kalan Suriyeli sayısının 230 olduğunu bildirdi.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'den sığınma talebinde bulunan ve Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kentte kalan Suriyeli sayısının 230 olduğunu bildirdi.
Lekesiz, Yayladağı ilçesinde düzenlenen "Dünya Çevre Günü" etkinliği sonrası gazetecilerinSuriye'deki olaylardan kaçarak Hatay'a gelenlerle ilgili sorusunu yanıtladı.
Suriye'den kaçarak Yayladağı'na gelenlerin sayısının sürekli değiştiğini ifade eden Lekesiz, "Suriye'de üzücü olaylar meydana geliyor. Ülkemizden sığınma talebinde bulunan ve Tekelbinasının bulunduğu alanda kurulan çadır kentte kalan 230 Suriyeli var. Bu sayı sürekli değişiyor. Hemen her gün ülkemize sığınma talebi olduğu gibi ülkesine geri dönmek isteyenler de mevcut" diye konuştu.
Lekesiz, çadır kentte kalan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılandığını, sayının artma ihtimaline karşı da gerekli önlemlerin alındığını ve hazırlıkların yapıldığını kaydetti. 

Hiç yorum yok: