14 Ocak 2012 Cumartesi

Doğu Akdeniz'de Kuvvetli Yağış ve Fırtına

Doğu Akdeniz'in 15 Ocak Pazar günü yeni yağışlı havanın etkisine gireceği, bölgede alçak kesimlerde kuvvetli yağış ve rüzgar, yüksek kesimlerde kar yağışı, denizlerdeise fırtına beklendiği bildirildi.

Doğu Akdeniz'in 15 Ocak Pazar günü yeni yağışlı havanın etkisine gireceği, bölgede alçak kesimlerde kuvvetli yağış ve rüzgar, yüksek kesimlerde kar yağışı, denizlerde ise fırtına beklendiği bildirildi.
Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, yeni yağışlı hava 18 Ocak Çarşamba gününe kadar kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve denizlerde fırtına şeklinde etkili olacak. YağışınAnamurKarataşYumurtalık, Ceyhan, KozanKadirliSumbasAntakyaSamandağYayladağı,İskenderun ve Dörtyol çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde Çamlıyayla,GülnarPozantıAladağFekeSaimbeyli ve Tufanbeyli de yağışların kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Denizlerde ise yarından itibaren 17 Ocak Salı gününe kadar güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esecek. Rüzgarın saatteki hızı 70 kilometreye kadar çıkacak.
Yetkililer, yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade ettiler

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Paylaştığınız makalelerin hepsi birbirinden güzel ve çok başarılı Msi servis olarak paylaşımlarınızın devamını diliyoruz