4 Ocak 2012 Çarşamba

Kilisliler, Suriyelileri İstemiyor

Kilisliler, Hatay'ın Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı İlçeleri'ndeki kamplarda bulunan yaklaşık 7 bin 500 Suriyelinin Kilis'e gönderilecek olmasına karşı çıktı.

Kilisliler, Hatay'ın ReyhanlıAltınözüve Yayladağı İlçeleri'ndeki kamplarda bulunan yaklaşık 7 bin 500 Suriyelinin Kilis'egönderilecek olmasına karşı çıktı. 
Kilis ile Suriye arasında taşımacılık yapanlar ile esnaf, bugün Grant Aykanat Plaza'da Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Abdi BulutTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, CHP İl Başkanı Abidin Uslu, MHP İl Başkanı Atilla Bekan, Ziraat Odası Başkanı AbdullahÇelik, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Başkanı Mehmet Kara ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.Hatay'daki kapılardan Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki Hac Konaklama Tesisleri'ne ait araziye taşınması planlanan SuriyelilerinKilis'e getirilmesine karşı olduğunu belirten esnaf, bu konudaki endişelerini anlattı. Esnaf adına açıklama yapanlar, Hataylıların Suriyelilerden şikayetçi olduğunuileri sürerek, şu görüşleri dile getirdi 
Hataylılar, memnun olsaydı, Suriyelileri başka bir kente göndermenin derdine düşmezdi. Biz araştırma yaptık, Hataylılar Suriyelilerden çok şikayetçiymiş. Öyle ise neden Kilis'e gönderilecekler Ayrıca Suriyehükümeti ile ters düşen bu kişiler, Öncüpınar Sınır Kapısı'na yerleştirilirse sınır kapısı kapanır. Kilis'te binlerce insan sınır ticareti ile geçimini sağlıyor. O zaman ne olacak Suriyeliler, Kilis'e getirilecekse Öncüpınar'a değil, kentin farklı bölgesine yerleştirilsin. PKK, olayı provoke etmek için Suriyelilere saldırırsa ne olacak. Türkiye ile Suriye arasında savaş mı çıkacak Biz, Suriyelileri, Kilis'te görmek istemiyoruz. 
BETON DUVARLA BÖLGE KAPATILACAK 
Vali Yusuf Odabaş ise, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda TOKİ ve yetkililer incelemelerde bulundu. Zaten buraya mültecilerin yerleştirilmesi halinde beton duvarlar ile etrafı kapatılacak. 24 saat boyunca güvenlik olacak. Korkmazına gerek yok. İddia ettiğiniz gibi PKK böyle bir eylem yapacak olursa bu Türkiye ile Suriyearasında büyük sıkıntılar yaratır. Suriye bunu göze alamaz. Ben hükümetin aldığı kararı uyguluyorum. Taleplerinizi dinliyorum. Endişelerinizi de anlıyorum. Valiliğimize dilekçe ile bildirin, bizde bu sıkıntılarınızı ve taleplerinizi Ankara'ya bildirelim diye konuştu. 
Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, bu konuda Bakanlar Kurulu kararı olduğunu belirterek, sorunlarıAnkara'ya ileteceğini söyledi. 

Hiç yorum yok: