23 Ocak 2012 Pazartesi

Kent Ormanında Binlerce Ağaç Karda Devrildi

Hatay'da 11 yıl aradan sonra etkili olan kar yağışının ardından 81 köy yolununulaşıma kapandığı bildirildi.

Hatay'da 11 yıl aradan sonra etkili olan kar yağışının ardından 81 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.Antakya Belediyesi tarafından oluşturulan Kent Ormanı'nda ise binin üzerinde ağaç yıkıldı.
Hatay'da 11 yıl aradan sonra etkili olan kar yağışının ardından 81 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.Hatay kent merkezi ile YayladağıHassaReyhanlıBelenAltınözü ve Samandağ ilçelerinde Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada 1952 yılında etkili olan yağışta kar kalınlığının 20 santimetre, 2000 yılında 15, iki gün önceki yağışta ise 18 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. Ayrıca, Altınözü ve Yayladağıilçe merkezleri, bu ilçelere bağlı belde ve köyler ile Antakya ve Samandağ ilçelerine bağlı 18 belde ve 86 köye elektrik verilemediği ve bu husustaki çalışmaların yoğun olarak devam ettiği belirtildi.
Hatay'da 11 yıl aradan sonra gelen kar yağışı en büyük tahribatı Antakya Belediyesi tarafından Habib-i Neccar dağına kurulan Kent Ormanı'nda yaşattı. Yoğun kar yağışı ile birlikte Kent Ormanı'nda bulunan binin üzerinde ağaç devrildi.
Antakya'nın en önemli mesire alanında yaşanan bu tahribat vatandaşları oldukça üzdü. Kar heyecanının yaşamak için Kent Ormanı'na gelen, Adnan Şahin, gördüğü manzara karşısında oldukça üzüldü. Binin üzerinde ağacın yıkıldığını belirten Şahin, Orman Müdürlüğünün kent ormanının yeniden yapılması için çalışma başlatmasını istedi.
Mehmet Güzel ise "Kar kötü geldi, ağaçlarımıza yazık oldu. Binlerce ağaç yıkılmış durumda" dedi.
Yoğun kar yağışı dolayısıyla Hatay'da Altınözü ve Yayladağı ilçe merkezleri, bu ilçelere bağlı belde ve köyler ile Antakya ve Samandağ ilçelerine bağlı 18 belde ve 86 köyümüze elektrik verilemiyor

Hiç yorum yok: